Cum are loc sterilizarea și dezinfectarea în salonul nostru de manichiură
Siguranța și satisfacția clienților — principiile de bază ale salonului
Cum are loc sterilizarea și dezinfectarea în salonul nostru de manichiură
Siguranța și satisfacția clienților — principiile de bază ale salonului
Siguranța și satisfacția clienților sunt prioritățile de bază ale salonului MEWE. Ne angajăm să oferim o experiență impecabilă de manichiură și pedichiură, asigurând totodată un mediu sigur și igienic.
Dezinfecția și sterilizarea riguroasă a instrumentelor sunt esențiale pentru a preveni infecțiile și a proteja sănătatea clienților noștri. La salonul MEWE, am implementat un protocol riguros de dezinfecție și sterilizare care depășește standardele industriei.
(!) Procesul cuprinde 4 etape distincte: Spălarea, Dezinfectarea, Uscarea și Sterilizarea!
Restul suprafețelor de lucru, cum ar fi masa de lucru manichiură și zona pedichiură, cădița pentru pedichiură se dezinfectează cu soluții speciale: Terralin și Mikrozid. Acestea sunt destinate inclusiv pentru prelucrarea zonelor operatorii/de naștere. Pentru toate soluțiile avem certificate de siguranță aprobate de legislație.
Melatherm Dezinfector asigură PRIMELE TREI ETAPE importante de prelucrare a instrumentelor contaminate. Aparatul prelucrează obiectele din plastic termorezistent, metale și alte accesorii folosite în procesul de lucru.
Etape de lucru a termodezinfectorul Melatherm:
1.Pre-curățare: Murdăria solubilă este clătită cu apă rece și îndepărtată de pe dispozitive. Acest lucru evită fixarea proteinelor de la o temperatură prea ridicată a apei; sarcina de murdărie a lichidului de clătire în următorii pași ai programului va fi redusă considerabil.
2.Curățarea: Apa este introdusă în camera de spălare și încălzită. Când temperatura de măsurare a fost atinsă, va fi contorizat agentul alcalin. Odată ce temperatura de curățare a fost atinsă, începe timpul de menținere, ceea ce asigură o eficiență reproductibilă a curățării.
3.Neutralizarea: Instrumentele curățate vor fi eliberate de reziduurile alcaline în timpul neutralizării. În același timp, aceasta previne formarea depunerilor solubile în acid, cum ar fi calcarul și coroziunea străină. În acest scop, se introduce apă în camera de spălare, se dozează un neutralizator pe bază de acid citric sau acid fosforic și se efectuează o circulație scurtă.
4.Clătire intermediară: Apa este introdusă în camera de spălare și circulată la rece. Aceasta clătește reziduurile de neutralizator.
5.Dezinfectarea: Dezinfecția este aceeași cu clătirea finală. Instrumentele curățate și clătite sunt supuse dezinfectării termice. Apa este introdusă în camera de spălare și încălzită până la o temperatură de 100C. Când temperatura de măsurare este atinsă, agentul de clătire este măsurat în funcție de programul ales. Odată atinsă temperatura de dezinfecție, începe timpul de menținere a temperaturii, ceea ce asigură un efect dezinfectant reproductibil.
6.Uscarea: Uscarea activă se realizează prin aspirarea aerului ambiant printr-un filtru HEPA și încălzirea acestuia. Instrumentele sunt uscate în interior și în exterior cu aer cald, filtrat. Dezinfectarea prin temperaturi ridicate este una dintre cele mai eficiente metode de dezinfectare.
Ultima etapă este Sterilizarea.
Sterilizarea este procesul de distrugere și eliminare a microorganismelor, redând instrumentelor proprietăți sterile. Sterilizarea se poate face fie în autoclav (cu căldură umedă/abur), fie în pupinel (cu căldură uscată). Sterilizarea în autoclav este destinată instrumentelor chirurgicale, echipamentelor de laborator sau obiectelor farmaceutice.
Autoclavul funcționează asemănător unei oale sub presiune; aburul elimină bacteriile, sporii și germenii rezistenți la apă fierbinte și detergenți puternici. Pentru sterilizare, se folosește o temperatură mai mare decât punctul de fierbere a apei.
Etapele de lucru pentru Sterilizarea în Vacuklav 24B+ (autotoclav):
1. Faza de îndepărtare a aerului; 2. Faza de încălzire. Admisia continuă a aburului în cameră duce la o creștere a presiunii și a temperaturii care continuă până la atingerea parametrilor de sterilizare specifici programului; 3. Faza de sterilizare. Odată ce presiunea și temperatura corespund valorilor în funcție de program, începe faza propriu-zisă de sterilizare; 4. Eliberarea presiunii. Sfârșitul fazei de sterilizare este urmată de eliberarea presiunii cu golirea simultană a generatorului de abur; 5. Faza de uscare. Materialul de sterilizare este uscat folosind un vid (uscare în vid). Faza de uscare începe după eliberarea presiunii. La sfârșitul programului, camera este umplută cu aer steril prin filtrul de aer și ajustată la presiunea ambientală; 6. Ventilație. Odată ce programul s-a încheiat, presiunea din cameră este adaptată la presiunea ambientală.